Neki dan mi dosla sogorica i cita popis sa frizidera:
dodje do kraja i zbunjeno me pita: "Kaj ti sama radis rezance?!"
Ne smatram pravljenje rezanaca nekom velikom mudroscu, niti gubitkom vremena. Nikad nisam voljela kupovne, i juhu radje ne radim, ako nemam domace.
Pa evo kako se rade:
Potrebno je:
jaja
brasno
Dodavati brasno sve dok jaja upijaju i zamijesiti tvrdo tijesto. (Potrebno desetak minuta)
Podijeliti na manje dijelove, i razvaljati valjkom sto je tanje moguce. (Potrebno 20-30 minuta)
Pustiti par sati da se susi, uz povremeno okretanje. Paziti da se ne osusi previse. Ne smije tijesto pucati. Svaku krpu tijesta zarolati posebno i rezati sto je tanje moguce. (Potrebno 20tak minuta)
Narezane rezance rasporediti po krpi i pustiti da se dobro osuse. Spremiti ih u prozracnu kutiju (najbolje onu od cipela).
I eto, za otprilike sat vremena imamo gotove domace rezance, kojima kupovni nisu ni do koljena!
|